CV Ton Elias

Ton Elias (1955) studeerde Politieke Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en was eindredacteur/bladmanager van Folia Civitatis. Schreef als journalist onder meer voor Vrij Nederland, De Tijd, Elsevier, Intermagazine, Haagse Post en de Krant op Zondag, Het Parool en werkte als redacteur-verslaggever in de jaren tachtig bij Den Haag Vandaag. Elias was Chef parlementaire redactie TV10, het televisiestation van Joop van den Ende dat nimmer van de grond kwam. Hij produceerde "De Vierde Kamer", "Elias aan de Amstel" (politiek interviewprogramma van AT5) en "De Openbare Les" (wetenschappelijk programma), was halverwege de jaren negentig politiek redacteur bij RTL4 en gastcommentator bij het programma "Stem van Nederland" van SBS6.

Van 1995 tot 2000 was hij Directeur Communicatie van Aegon Nederland. Als lid van het management was hij verantwoordelijk voor interne voorlichting, externe PR, reclame, public affairs, sponsoring en fondsenwerving. In 2000 richtte hij Elias Advies en Elias Communicatie op. Voor vele leden van Raden van Bestuur was hij klankbord op communicatiegebied. Tegelijkertijd bleef hij actief op het politieke terrein: in de loop der jaren werkte hij zowel voor de PvdA, het CDA als de VVD. In het voorjaar van 2006 was Elias campagnestrateeg voor de VVD bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Sinds de start van zijn PR-bedrijven heeft Elias een reeks van leden van Raden van Bestuur, ministers, staatssecretarissen, burgemeesters, gedeputeerden, directeuren etc tot sparring partner gediend. Ook trad hij op als interim-manager om in een zeer korte tijdsspanne in één keer een goed functionerend voorlichtingsapparaat bij een organisatie neer te zetten. Strategische PR (het zelf genereren en sturen van media-aandacht, met audiovisuele media als belangrijkste want invloedrijkste component) beschouwt hij als zijn kerncompetentie.


 

webdesign: DMO marketing communicatie

item2a

webdesign: DMO marketing communicatie